ChristenUnie: gokmarkt niet vrijgeven maar ontmoedigen

08-12-2009 van Dalendonderdag 11 februari 2010 10:06

Vandaag hield Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) tijdens het debat over online kansspelen een krachtig pleidooi tegen het vrijgeven van de Europese gokmarkt. ,,Lidstaten moeten geen markten faciliteren die leiden tot sociale ellende."

Nederland kent ongeveer 120.000 gokverslaafden, dat is bijna 1% van de bevolking. Gokverslaving leidt tot ernstige sociale problemen zoals ontwrichte gezinnen, geldproblemen en criminaliteit. Lidstaten zouden daarom alles in het werk moeten stellen om gokken en de bijbehorende problematiek maximaal te bestrijden.

Opvallend is dat sommige lidstaten een compleet legale gokmarkt kennen. Daarnaast wil de gokindustrie ons doen geloven dat de gokmarkt een normaal onderdeel van de interne markt is en dat er daarom geen beperkingen aan mogen worden opgelegd. Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Lidstaten moeten geen markten faciliteren die leiden tot sociale ellende.

Helaas kunnen velen de verleiding van het gokken niet weerstaan. Daarom heeft de Nederlandse overheid besloten de gokmarkt naar zich toe te trekken en enkel een staatsmonopolie op gokken toe te staan. Hoewel ik liever nergens in de Europese Unie gokpaleizen zie, beschouw ik dit nog als de minst slechte oplossing.

We moeten als Parlement Lidstaten die gokken toestaan krachtig oproepen, die markt waar mogelijk te ontmoedigen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: gokmarkt niet vrijgeven maar ontmoedigen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.