Europa moet veiligheidscan snel toelaten

2006_0222DijkPix0017 Schipholwoensdag 10 februari 2010 17:17

In het debat in het EP over terrorisme en het gebruik van de bodyscanner vandaag, gaf Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) drie redenen om bodyscanners nu in gebruik te nemen. De bijdrage aan het debat kunt u hier lezen. Van Dalen: ,,We hebben genoeg gepraat, nu moeten we die scans snel toelaten."

De nieuwste generatie scanners voldoet aan de eisen die het Parlement heeft gesteld. Beveiligers zien getekende afbeeldingen van menselijke contouren en daarop wordt met stippen aangegeven wanneer mensen vloeistoffen, wapens of andere verboden voorwerpen dragen. Zijn die stippen zichtbaar dan wordt de passagier op die plekken apart gecontroleerd.

De nieuwste generatie scans tast de gezondheid niet aan. De geluidsstraling is zwakker dan de straling van mobiele telefoons. Ook zijn de scans gebruiksvriendelijk: wachtrijen worden korter omdat meer passagiers per uur worden gecontroleerd. Dat scheelt dus ook in de veiligheidskosten voor luchtvaartpassagiers.

De nieuwste scans zijn aanvullende veiligheidsinstrumenten. Op risicovolle routes zal ook het ‘profiling’ en uitwisseling van informatie plaats moeten vinden.

De nieuwste veiligheidscans dragen mede bij aan een veiliger en vlotter Europees luchtvervoer en beschermen passagiers in hun privacy en gezondheid. Genoeg gepraat dus: nu snel toelaten die scans.

« Terug

Reacties op 'Europa moet veiligheidscan snel toelaten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.