Peter van Dalen haalt ECR naar Utrecht

Eurofractie 018donderdag 04 februari 2010 12:29

In Utrecht houdt de ECR, de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers, woensdag tot en met vrijdag haar strategiedagen. Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft het fractiebestuur uitgenodigd in Utrecht. ,,Dit is een uitstekende manier om Utrecht ook in het Europarlement te promoten. En dat juist nu, aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen.”

Tijdens de studiedagen wordt nagedacht over het communicatiebeleid van de bij de laatste verkiezingen opgerichte ECR-fractie. De ChristenUnie levert haar deel door twee lezingen te verzorgen. Woensdag ging Directeur Communicatie van de ChristenUnie, Shahied Badoella, in op het merk ECR en de ‘branding’ daarvan. Badoella: ,,Vorig jaar hebben we een succesvolle verkiezingscampagne voor de Europese verkiezingen gevoerd. Vooral de slogan ‘samenwerking JA, superstaat NEE’ bleek een succes. De ECR kan deze verkiezingsbelofte prima overnemen!”

Op donderdagmorgen verzorgde ChristenUnie-senator Roel Kuiper een lezing over thema’s die komende tijd belangrijk zijn voor de ECR. Dit biedt de ChristenUnie een kans om de eigen speerpunten nog eens goed voor het voetlicht te brengen en te vertalen naar Europees perspectief. Kuiper noemde zes punten die in zijn ogen leidend moeten zijn in Europa. Kuiper brak een lans voor moreel kapitaal,  duurzaamheid en gerechtigheid en mensenrechten. Daarnaast vroeg Kuiper aandacht voor enkele uitdagingen, te weten de positie van Europa in de wereld, de vergrijzing en de stabiliteit in alle afzonderlijke landen. Kuiper vatte zijn verhaal samen onder het motto ‘Europa: community of communities’.

Tijdens het diner op woensdagavond was er gelegenheid voor landelijke en Utrechtse bestuurders en raadsleden om kennis te maken met de Europarlementariërs. Staatssecretaris Tineke Huizinga en wethouder Piet van de Sluijs heetten de gasten welkom in Utrecht.

Er komen in totaal zo’n 30 Europarlementariërs inclusief assistenten naar Utrecht.

« Terug

Reacties op 'Peter van Dalen haalt ECR naar Utrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.