"EU is er voor de mensen, niet de mensen voor de EU"

vlag europa tourwoensdag 17 mei 2017 10:30

Bijdrage van Peter van Dalen aan het debat in Straatsburg (17 mei 2017) over de conclusies van de Europese Raad (29 april 2017):

Sinds de Brexit-stemming graven we ons aan beide zijden van Het Kanaal in. Mensen van wie je zou hopen dat ze zich beheerst en neutraal opstellen, gooien olie op het vuur. Zoals bijvoorbeeld Commissievoorzitter Juncker.

Maar let wel: de Brexit gaat de levens van veel mensen hard raken. Het is geen abstracte discussie over de volgorde van de onderhandelingen. Voor duizenden Europeanen wordt de vraag: verlies ik mijn baan, of niet.

Ik geef u een voorbeeld. De visserij mag dan een kleine sector heten, de gevolgen kunnen desastreus zijn voor vele familiebedrijven en talloze kustgemeenschappen. Nederlanders bijvoorbeeld vissen 50% van hun vangsten in Britse wateren!  Die toegang moet gegarandeerd blijven!

De EU is er voor de mensen; niet de mensen voor de EU. Laat alle betrokkenen zich constructief opstellen om tot een redelijk compromis te komen. We hebben elkaar voor, maar zeker ook nà 2019 hard nodig!

 

Labels
Europese Verkiezingen

« Terug