Ook India kan niet zonder bidden en werken

kleurrijke bijeenkomstdonderdag 03 mei 2012 14:33

Gebeden wordt er genoeg in India. Overal staan tempeltjes en bij oude eiken worden wierookstokjes gebrand. Christenen vormen een kleine minderheid, circa 2,5% van de bevolking is christen. In de zuidoostelijke staat Tamil Nadu, waar we de tweede helft van onze reis zijn, is dat anders: bijna 8% van de bevolking hier is christen. Je ziet en merkt dat ook. Er rijden redelijk wat tuk-tuk’s rond met een kruisbeeld op bijvoorbeeld de voorruit, en regelmatig zie je in de straten kerkgebouwen. Vergeet dit land en de broeders en zusters alhier in uw voorbede niet!

Van de kant van de overheid zijn zowel de informatie als de cijfers nogal jubelend. Zo leven er in Tamil Nadu 72 miljoen (!) mensen waarvan meer dan 80 procent kan lezen en schrijven, voor deze regio een hoog percentage. Chennai, de hoofdstad van de staat, wordt wel het 'Detroit van zuid-Azië' genoemd, vanwege de vele autofabrieken. Veel West-Europese bedrijven hebben hier afdelingen die soft- en hardware voor hun bedrijfsvoering ontwikkelen. Net als in andere delen van India is afval een enorm probleem. Maar ook daarvoor werkt men aan een oplossing: plastic wordt gemengd met bitumen en verwerkt in asfalt voor de wegenbouw. Tamil Nadu heeft als doel, de nummer één staat van India te worden en wil in 2023 vrij zijn van armoede.

Zowel de Eerste Minister, mevrouw Jayalalithaa, als de voorzitter van de Tamil Nadu- assemblee, de heer Jayakumar, straalden in de gesprekken met ons zelfverzekerdheid uit. Maar wij hebben ook gehoord en gezien, dat er een andere kant van de samenleving is: de schuldslavernij. Deze vorm van slavernij maakt een persoon tot gebonden arbeider, want slechts door dag-en-nacht te werken kan een lening - nodig voor het dagelijkse levensonderhoud - worden afbetaald. Deze vorm van “leven” is weinig bekend maar alleen al in India zijn er 40 miljoen mensen die zo moeten bestaan. Gelukkig krijgen ze steun, onder andere van de International Justice Mission (IJM). 

Peter van Dalen verblijft deze week met een officiële Parlementsdelegatie in New Delhi en Chennai. Er worden gespreken gevoerd met ministers, parlementsleden, gouverneurs, medewerkers van hulporganisaties en organisaties actief op het gebied van de ontwikkelingssamenwerking. Van Dalen doet in enkele impressies voor het ND verslag van zijn reis.

« Terug

Reacties op 'Ook India kan niet zonder bidden en werken'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:23
De patrouille was Replica Horloges zeer vereerd door het warme welkom dat ze in elke fase van zijn reis Replica Watches ontvangen. Piloten hebben ook een erg leuk om te voldoen aan een aantal van hun collega piloten, waaronder Replica Rolex leden van de Griekse luchtmacht en de Turkish Stars, niet te vergeten de Koninklijke Jordaanse Falcons, met wie ze zelfs geevolueerd in de lucht tijdens het laatste evenement van het seizoen.
alicezeta56, alicezeta56 (alicezeta56) [919502]
Geplaatst op: 10-07-2015 12:26
If however you be a straightforward iPhone consumer, who just desires to be better linked to everything about you, than there are numerous applications which you can choose coming from. Best iphone Apps
An On the web Certificate Program is probably the most convenient means of learning to be able to specialize and turn into experts inside the desired industry of examine. Certificate Programs
Presently, certificate programs will be the most sought-after programs while they are quick in duration and so are a good way of studying. In the past few years, many educational institutions providing quite a few certificate plans have surged drastically. Certificate Programs

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.