Commissie wil gelijkheid tussen mannen en vrouwen

dinsdag 08 maart 2005 14:55

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, gaat in Brussel een centrum openen dat moet toezien op de naleving van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in Europa. Dat heeft Europees commissaris Spidla (sociale zaken en gelijke kansen) dinsdag meegedeeld ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag. Het nieuwe instituut moet in 2007 operationeel zijn. Er is de komende jaren maar liefst 52,5 miljoen beschikbaar om dit centrum van de grond te krijgen!

BRUSSEL (ANP) – De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, gaat in Brussel een centrum openen dat moet toezien op de naleving van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in Europa. Dat heeft Europees commissaris Spidla (sociale zaken en gelijke kansen) dinsdag meegedeeld ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag. Het nieuwe instituut moet in 2007 operationeel zijn.

Het nieuwe centrum moet gegevens verzamelen en analyseren over de positie van vrouwen in de 25 EU–lidstaten. Daarbij krijgt het inkomensverschil tussen beide seksen bijzondere aandacht. Volgens een dinsdag verspreide verklaring van de Europese Commissie bedraagt dit nog steeds 15 procent ten nadele van vrouwen. Het is nog onduidelijk hoeveel personeelsleden het centrum krijgt. De Commissie, die zelfstandig mag beslissen over de oprichting van de nieuwe instelling, trekt hiervoor maar liefst 52,5 miljoen euro uit, voor de periode tot en met 2013.

Frappant detail is dat de Europese Commissie zelf, 25 koppen sterk, maar 7 vrouwen onder haar leden telt. Ook bij de Commissie is er dus nog zeker een lange weg te gaan!

« Terug

Reacties op 'Commissie wil gelijkheid tussen mannen en vrouwen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.