Minder vergaderen...voor Azië

donderdag 06 januari 2005 14:20

Toine Manders, lid van het Europees Parlement voor de VVD, stelde voor om naar aanleiding van de ramp met de tsunami in Azië (2e Kerstdag 2004) één dag minder te vergaderen in Straatsburg. De uitgespaarde kosten van die dag, toch al gauw enkele honderdduizenden euro's, zouden dan ten goede kunnen komen aan de hulpverlening in de getroffen landen.

Toine Manders, lid van het Europees Parlement voor de VVD, stelde voor om naar aanleiding van de ramp met de tsunami in Azië (2e Kerstdag 2004) één dag minder te vergaderen in Straatsburg. De uitgespaarde kosten van die dag, toch al gauw enkele honderdduizenden euro's, zouden dan ten goede kunnen komen aan de hulpverlening in de getroffen landen.

Helaas voor Toine en voor Azië bleek alleen Hans Blokland, die de vergadering van de fractievoorzitters bijwoonde namens de Ind/Dem fractie, dit idee te steunen. Volgens Hans was het best wel mogelijk, want "er stond voor de gekozen dag toch al weinig op de agenda." De andere fractievoorzitters kozen ervoor wel te vergaderen en hun dagvergoeding op te strijken. 
VVD–europarlementariër Manders reageert zeer teleurgesteld. Hij vermoedt dat andere argumenten doorslaggevend waren. „De fractieleiders zijn vast bang voor de Franse regering. Die wil Straatsburg vasthouden als tweede vergaderplek van het parlement, naast Brussel. Ik vind het jammer voor de slachtoffers in Azië."

« Terug

Reacties op 'Minder vergaderen...voor Azië'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.