"CO2-emissiedoelstellingen voor voertuigen moeten omhoog"

tour binnenplaats closewoensdag 03 oktober 2018 11:40

Bijdrage van Peter van Dalen aan het debat over het rapport Dalli over de CO2-emissiedoelstellingen van nieuwe voertuigen:

Rapporteur Dalli benadert het Commissievoorstel - dat als doel heeft CO2-emissiedoelstellingen vast te stellen voor de periode tot 2030 voor auto's en lichte bestelwagens - met een forse verhoging van het ambitieniveau.

Ik sta achter haar ambitieuze rapport. Op deze manier kan de transportsector zijn steentje bijdragen om zodoende CO2 emissies te reduceren en wordt de last niet steeds naar een andere sector verplaatst, zoals landbouw.

Ik zie graag de voorgestelde verschuiving van fossiele personenauto´s naar nul -en lage emissievoertuigen (ZLEV´s). Veel fabrikanten hebben al aangekondigd te investeren in hybride en elektronische voertuigen, dus de reductiemaatregelen zijn zeker haalbaar. Het Dalli rapport stelt dus hogere CO2 doelen en hogere benchmarks voor ZLEV´s. Dit verzekert effectiviteit en is van groot belang voor het Nederlandse klimaatbeleid en gezonde lucht in steden. Daar zijn we allen verantwoordelijk voor, ook de transportsector.

 

 

« Terug

Reacties op '"CO2-emissiedoelstellingen voor voertuigen moeten omhoog"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.